Podcast over data

Onlangs hebben wij een podcast opgenomen voor de stichting boer en data. Hieronder volgt het artikel met de link naar de podcast. Als u op het oranje driehoekje klikt start de podcast vanzelf..

PODCAST | Databoeren: pluim- en melkveehouder Robert Nijkamp

17 dec 2020 – Bedrijfsnieuws | Elektronica | Podcast | Premium | Veehouderij – Redactie

 Bedrijfsnieuws

In de tweede aflevering van Databoeren hoor je een gesprek met Robert Nijkamp, pluim- en melkveehouder uit Raalte (O.). Nijkamp slaat zijn data op op een zogenoemde flight recorder op zijn bedrijf. Hierdoor heeft hij ook zonder internetverbinding toegang tot zijn data.

Toch zijn er volgens Nijkamp ook voordelen om de data extern op te slaan. “Wil je je gegevens met collega’s gaan vergelijken, dan is het zinvol om de data in de cloud te zetten”, aldus Nijkamp. Verder verwacht de pluim- en melkveehouder dat hij in de toekomst geld kan verdienen met zijn data.

Beluister hieronder de tweede aflevering van ‘Databoeren’:

Databoeren

Databoeren is een vierdelige podcastserie en wordt geproduceerd door Mechaman in samenwerking met stichting Boer&Data. In deze serie hoor je boeren die al langere tijd data verzamelen en gebruiken. Wat kun je met de data? Waar sla je het op? En wat levert het op?