Vleeskuikens

Wij houden op ons bedrijf sinds 1963 vleeskuikens. Eerst reguliere vleeskuikens en sinds 2015 scharrel vleeskuikens met het beter leven één ster keurmerk. In 2015 zijn de twee bestaande vleeskuikenstallen omgebouwd naar scharrelstallen. Hiervoor zijn aan beide stallen overdekte uitlopen bij aangebouwd en zijn de stallen voorzien van daglicht vensters in het dak.

In 2015 is tevens de nieuwe Windstreek stal gebouwd. Hierin worden grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, klik hier voor meer informatie over deze unieke stal. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk begrip in de hele bedrijfsvoering. Klik hier om meer te lezen over het streven naar duurzame bedrijfsvoering op ons bedrijf.

Naast de daglicht verplichting in de stal, is ook een lage bezetting, het strooien van graan en het verstrekken van baaltjes stro als afleidingsmateriaal een verplichting bij scharrelkuikens/kippen.

Hieronder een foto van stal 1 met kuikens die net aangekomen zijn. Als de kuikens net uit het ei gekomen zijn, worden ze naar onze boerderij gebracht. Hier doen wij ons uiterste best om deze kuikens uit te laten groeien naar vleeskuikens van ongeveer 2,4 kg. Dit doen wij volgens het Beter leven Keurmerk één ster, ook wel scharrel kip/vlees genoemd.

WP_20150323_001

Ook kunnen de kuikens vanaf een leeftijd van drie weken naar een uitloop (wel overdekt in verband met natregenen van het strooisel), waar ze dus ook het buitenklimaat meemaken en ze dus zelf kunnen kiezen of ze binnen of buiten willen zijn.

De onderstaande foto is genomen in de uitloop van stal 2

WP_20150705_003

Fax. 084-2215103

E-mail info@nijkampraalte.nl