Windstreekkip


Windstreek kip

Voor meer info over onze unieke Windstreek stal, leest u verder onder de afbeelding hieronder.

En eindelijk is het dan zover, onze kip uit de Windstreek stal te koop! Voor informatie en verkoop van onze kip kijkt u op www.windstreekkip.nl (u kunt hier op klikken).

Geschiedenis Windstreek

Op 5 oktober 2015 zijn de eerste kuikens gearriveerd in de nieuwe Windstreek stal. Deze stal is het resultaat van het project Pluimvee Met Smaak.  De hieruit ontstane schetsen en ideeën zijn in verder uitontwikkeld, doorgerekend en uitgebreid getest op praktijkniveau.

Deze verdere uitontwikkeling hebben wij gezamenlijk als Windstreek consortium gedaan. Het consortium bestaat uit de volgende organisaties en bedrijven:  Wageningen UR Livestock Research, Sommen automatisering, Plukon Foodgroup en Circular Landscapes . Deze stal is een grote sprong vooruit op het gebied van integrale duurzaamheid. Doordat niet meer de hele stal verwarmd wordt en de stal via natuurlijke ventilatie geventileerd wordt, is een forse energiebesparing mogelijk. Daarnaast geven de verschillende klimaatzones in de stal en het 3D ruimtegebruik met behulp van vides, zeer aantrekkelijk voor de vleeskuikens en hun welzijn. Tevens heeft de stal grote potentie om de emissies van ammoniak, geur en fijnstof fors te verlagen. Om meer te weten te komen over duurzaamheid en andere wetenswaardigheden op ons bedrijf, kunt u hier klikken. Hieronder zijn een aantal filmpjes te vinden over deze unieke stal, die ook ingaan op de specifieke voordelen. Deze kunt u ook vinden op ons Youtube kanaal.

Onderstaande film is een 360 ° film waarbij je de hele stal kunt zien door met de muis op de pijltjestoetsen te klikken/slepen (english)

 

https://youtu.be/HKz6sAwzubQ

 

 

NIJKAMP logo Blauw CMYK RGTM Nijkamp

Nieuwe Deventerweg 26 Raalte

Tel. 0572-351965

Fax. 084-2215103

E-mail info@nijkampraalte.nl